Kristiansand

21.06.2016 23:02

Nebo Kristiansund? Tahle dvě města se mi pořád pletou. Jedno leží na jihu a zítra ráno nám z něj odplouvá trajekt, druhé leží o 900 km severněji u Trondheimu a leží na Atlantické panoramatické cestě, kterou jsme si původně také chtěli projet. Od té doby v tom mám guláš.

Naštěstí se přes noc vypršelo a ráno venku zase svítí sluníčko. Sice hodně fouká, ale pořád lepší než včera. Do zkompletování naší dovolené už chybí jenom jediné. Jít na ryby. Času máme dost, do kempu, kde budeme spát poslední noc přijíždíme už kolem poledne. Ohřejeme si oběd, dáme šlofíčka a jdeme se trochu porozhlédnout. Bohužel se tady nedá půjčit loďka, takže budeme muset najít místo na břehu. Nakonec najdeme místo pod kopcem s novými luxusními vilami. Skoro čekáme, že u mola bude stát pikolík a pouštět jenom místní. Nestojí. Teď už jenom vyzvednout výbavu a můžeme se do toho pustit.

Nejdřív to zkouším já. Půl hodiny uběhne jako voda a nic. Pak si to zkouší Alča. Se stejným výsledkem. Asi něco děláme špatně…

V tom větru se strašně špatně nahazuje, ale nevzdáváme se. Znovu se střídáme. Hurááá. Tak přece jen tu nějaké ryby jsou. Alča už se těší na večeři, ale mně je té čudly líto. Říkám jí, že chytneme ještě něco většího. Popravdě se mi taková sardinka nechce kuchat. Beztak by měla víc kostí než masa. Vzpomenu si na Patrika a jeho patálie, proto ji rychle pouštím.

Alču první úspěch nabudí a znovu se chápe vesla. Teda prutu. Dlouho se zase nic neděje, ale pak i ona hlásí záběr. Pere se statečně, ale bohužel se jí ten macek před molem vyhákne. Škoda. Pak už ani ťuk. Začíná nám být trochu zima, tak to balíme. Ještě že máme železnou zásobu. O hladu nebudeme.

Náš čas v Norsku se téměř naplnil. Ráno v osm vyplouváme směr Dánsko. Strávili jsme tady krásné dva týdny, najeli jsme 2.147 km (celkem i s cestou 3.849 km, dalších asi 1.500 nás ještě čeká..). Stihli jsme všechno, co jsme chtěli a až na drobné výjimky nám přálo počasí. Ale i tak nám tady toho zbylo dost i na příště..

Děkujeme Vám za přízeň a budeme se těšit u dalšího online vysílání z jiného koutu světa napočtenou.

 

Komentáře

Stastnou cestu domu

Palasci | 22.06.2016

Tak i my píšeme poslední pozdrav. Moc děkujeme za super online deník a za pár dnů na viděnou :) Dávejte na sebe pozor cestou!

Šťastnou cestu !!!

Mamka | 22.06.2016

Moji milí! Děkuji za to krásné počteníčko a přeji vám šťastnou cestu domů. Pa mamka

Přidat nový příspěvek