Přípravy vrcholí

13.02.2015 23:39

Po další noci v divočině se probouzíme do krásného polojasného rána, s hučící řekou jen pár metrů od našeho karavanu. Holkám se nechce z "vyhřáté" postele. Ani se jim nedivím. Takový výhled z ložnice jen tak někdo nemá.

Mně to nedá a musím jít zkusit, jaká je teplota azurové vody. Na ranní koupel to ujde, jen má naše dnešní sprcha nějak silný proud. Celkově dáváme deset bodů z deseti, bylo to jedno z nejhezčích míst, kde jsme na noc zastavili.

Po snídani vyrážíme do městečka Te Anau, ze kterého zítra ráno startujeme na Milford trek. Po cestě máme naplánovanou zastávku v Queenstownu. Přemýšlíme o tom, že bychom vyjeli místní lanovkou na jeden z přilehlých kopců, kde je podle průvodce hezký výhled na město. Jenže po cestě potkáváme takové množství  kopců a sedel s dalšími a dalšími krásnými panoramaty, že poté, co přijíždíme k dolní stanici lanovky a všude se pohybuje relativně velké množství  hlavně asijských turistů, už nás to tak neláká.

Za ušetřené peníze z lanovky kupujeme ve Wine Thru na ochutnávku víno z místní oblasti a pokračujeme v naší cestě. Navigace ukazuje dojezd za dvě hodiny. Ale na Jižním ostrově to úplně neodpovídá. Každou chvíli totiž zastavujeme a kocháme se.

V Te Anau doplňujeme zásoby na trek, nakupujeme povinnou magnetku a jedeme se ubytovat do jednoho z místních kempů.

Máme sbaleno. Snad všechno. Aspoň doufám. Nevím kdo ten můj dvacetikilovej batoh ponese. Nechápu, proč je tak těžkej, vždyť jdeme jenom na 4 dny... Milford Trek je pěší túra, která měří celkem 54km. Čeká nás převýšení o něco více než 1100m (napřed nahoru a pak dolů). Po cestě jsou 3 chaty, každá s kapacitou 40 lůžek. Tento trek patří do takzvaných "Great Walks" - deseti nejhezčích treků na Novém Zélandu. O Milfordu se říká, že je vůbec ten nej... Tímto trekem vlastně začala naše cesta na Zéland. Pro obrovský zájem a omezenou kapacitu je nutné si jej zarezervovat dopředu. Nám se to podařilo na konci července. V té době jsme o Zélandu nevěděli skoro nic. Hrozně rychle to uteklo, a teď je TO před námi. Předpověď počasí je na místní poměry netypická, deště by mělo být minimum. Ale rychle se to mění, tak uvidíme.

Protože vyrážíme do pravé divočiny, náš blog se na 4-5 dní odmlčí. O naše zážitky se s vámi podělíme hned, jak se dostaneme zpátky do civilizace. Vydržte s námi, další reportáž bude stát za to. ;-)

Komentáře

Magnetka?

Cenda | 18.02.2015

K cemu je prosim povinna magnetka (tedy krome vymameni penez) dobra?

Re: Magnetka?

Alca | 20.02.2015

Magnetka je dobra na lednicku. Vzdycky kdyz prijdu nastvana z prace a podivam se na ni, uvedomim si, ze bez vyplaty se na podobny mista nepodivam. :-)

Milford

Peťula | 16.02.2015

vau, už se to blíží :-) držíme palce, ať vyjde vše podle Vašich představ. těšíme se na další zážitky. P.

Ať je dobře v divočině

Mamka | 13.02.2015

Tak vám držím palečky, ať vyjde nejen počasí, ale i to ostatní!!! Pa mamka

Přidat nový příspěvek