Další tvář Norska

20.06.2016 21:56

Ráno nás probouzí norský koncert. Kapky deště bubnují do střechy s kadencí snad ještě rychlejši než má samopal AK47. Čekali jsme to. Předpověd hlásila déšť v celé jižní části Norska. Aspoň jej poznáme i z této stránky. Popravdě, nic moc... Mít takových dní víc, asi by nám z toho hráblo. Zase jsme tentokrát měli na počasí štěstí. 

Venku se nedá dělat nic, tak volíme pozvolný přesun na úplný jih k městu Kristiansand, odkud ve středu ráno vyrážíme trajektem na dlouhou cestu zpátky domů. Zastavujeme se v Ålgårdu na kafe a svačinku a plánujeme program na poslední den. Počasí se má zase umoudřit a my si chceme zkusit chytit čerstvou večeři. Když už s sebou máme ty pruty, byl by hřích aspoň jednou nenahodit. 

Zastavujeme v městečku Mandal a obhlížíme terén. Při té příležitosti se jdeme podívat na údajně nejhezčí písečnou pláž v Norsku. Konkurence asi není nijak velká a počasí hodnocení taky zrovna moc nepřeje, ale musíme uznat, že je docela pěkná. Kdybychom nebyli mokří kvůli dešti, šli bychom se možná i namočit :-) 

 

Komentáře

Kostem zdar

Palasci | 20.06.2016

Tak jsme si pred spanim zase hezky pocetli o vasich zazitcich. Uzijte si rybareni a pozor na kosti, vite, jak dopadame my, kdyz jime ryby ;) toto uteklo, je to jako vcera, co jste vyrazeli, ale ac se vam domu urcite nechce, my uz se na vas mooooc tesime :)

Přidat nový příspěvek